Zo zuuver als wat, Det is ZuuverZat

Geschiedenis


Veur blaose ”Zuuver Zat”

Hoi allemaal, wij zijn “Zuuver Zat”, een kapel die is ontstaan door het gebrek aan muziek tijdens de rondgang van de “Windjbuujel prinsse”  door het Windjbuujel riëk.  Een commissie binnen de Windjbuujels ging  op zoek naar muzikanten die bereid waren voor en tijdens de carnavalsdagen met de prins en de raad over “ de Ruiver” trekken.

Na enige jaren was dit zo gezellig, dat er op dinsdagavond voor aswoensdag niet alleen een traantje werd gelaten omdat de carnaval voorbij was, maar ook omdat de kapel weer aan het einde was van hun reeks optredens. Dit kon zo natuurlijk niet langer en een groepje mensen pakte het plan op om met de kapel  door het jaar te blijven repeteren en zo nu en dan eens een optreden  te doen op plekken en tijden dat ons dat leuk leek. Een groepje van 12 muzikanten bleek enthousiast genoeg om samen een kapel op te richten, onze huidige naam “Zuuver Zat” werd gekozen en de nieuwe kapel was een feit.

Door het jaar is ons repertoire zeer divers, echter in de aanloop van de carnavalsdagen staan er enkel carnavalsstukken op onze pupiters, dit willen we als kapel blijven doen, onze oorsprong ligt bij de carnaval, en onze drijfveer is en blijft dat de prins van de Windjbuujels niet met de “stille trom” de bühne op hoeft.

Inmiddels bestaat onze kapel uit meer dan 20 leden, tijdens de carnavals dagen zijn er echter ook nog steeds leden die vanaf de begin jaren met ons meeblazen tijdens deze dagen. Ze willen dit blijven doen, en uiteraard zijn deze mensen nog altijd van harte welkom, hoe meer zielen hoe meer vreugde. Wel verwachten we dat er in de aanloop repetities mee wordt gerepeteerd. De leeftijd van het gemiddelde lid binnen onze kapel ligt rond de 25 jaar. Een lekkere jonge kapel met veel leden die nog vol enthousiasme ertegen aan gaan.

Zoë zuuver as wat, det is Zuuver Zat!!!!